

Champignons met geitenkaas op een bedje van komatsuna
ingrediënten
- komatsuna
- 1 bakje kastanje of gewone champignons
- 6 petits chèvres
- 100 g (volkoren) spirelli
- 1 teentje knoflook
- citroensap
- zout - peper
- olie
- maizena of ander bindmiddel
- melk
- boter
Bereiding
- Kook in een ruime pan water met zout de pasta.
- Inspecteer de paddenstoelen en veeg ze schoon.
- Snij van de paddenstoelen de voetjes af. snij de helft in schijfjes en hou de andere helft volledig.
- Doe olie in de wok en bak de champignonkoppen zachtjes en niet te lang.
- Maak ondertussen de komatsuna schoon, snij in kleine repen en laat die wat uitlekken in een vergiet.
- Pel het teentje knoflook.
- Haal de champignonkoppen uit de olie en zet ze even apart.
- Doe nog meer olie in de pan, bak eerst even de knoflook en roerbak dan de komatsuna mee.
- Maak het af met wat zout en citroensap en bind zo nodig.
- Als de pasta klaar is, mag die zolang in het vergiet.
- Doe de komatsuma in een ovenschaal, leg de champignonkoppen erin en doe op elke kop een petit chèvre.
- 15 minuten in de oven op 180 graden.
- Bak de rest van de in plakjes gesneden champignons in boter. Maak dit verder af tot een blanke champignonsaus.
- Warm op het laatst de pasta even mee.
- Voor elk de helft van de komatsuna met champignons en daaromheen geschept de pasta met champignonsaus.