

Chinese kip met mandarijnen
ingrediënten
- 400 gram kippenborst filet
- 2 mandarijnen, met schil in dikke plakken gesneden
- 2 à 3 eetlepels suiker
- 2 eetlepels water
- mespunt zout
- 2 el zoete ketjap
- 2 el rijstwijn of droge sherry
- 2 el witte wijnazijn
- geraspte schil van 1 mandarijn
- olie om te bakken
- 1 rood pepertje
- 1 groen pepertje
- 2 bolletjes ingelegde gember, gehakt
- 4 el mandarijnen sap of water
- 1 el maizena
Bereiding
- Snij de kippeborstfilet in niet te dikke plakjes.
- Breng in een kleine pan het water met de suiker aan de kook en leg de plakken mandarijn erin.
- Laat ze op heel laag vuur 5 à 7 minuten trekken.
- Vermeng de kruiden, doe er de stukjes kip in en laat het afgedekt 15 minuten marineren.
- In een vergiet overdoen en de overtollige marinade opvangen.
- Verhit de olie in de wok en bak de pepertjes even aan.
- Uit de pan scheppen en even apart zetten.
- In de resterende olie de stukjes kip aan alle kanten even bruin bakken.
- Plakjes mandarijn uit het nat nemen en met de schil in stukjes snijden.
- Samen met de gember bij de kip doen.
- Opgevangen marinade vermengen met het mandarijnen sap of water en over de kip schenken.
- Al roerende aan de kook brengen en meteen in een verwarmde schaal overdoen.
- Heet serveren met rijst.
uit 'Het grote Chinese kookboek' door Jillian Stewart