Chocoladecake met rode bieten

Deze chocoladecake met rode bieten is een verrassend smeuïg en voedzaam baksel, waarbij de natuurlijke zoetheid van de bieten de chocolade extra intens maakt. Perfect voor wie eens iets anders wil dan een klassieke cake, met een subtiele groentetwist.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 225 g zelfrijzende bloem
  • 30 g pure cacao
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 110 g rietsuiker
  • 90 g pure chocolade
  • 90 g roomboter
  • 110 g rauwe bieten (geschild gewicht)
  • 2 eieren, losgeklopt
instructions

Bereiding

  1. Smelt de chocolade en de boter in een pan of in de microgolfoven en laat het mengsel minstens 5 minuten afkoelen.
  2. Zeef meel, cacao en bakpoeder in een kom en roer er de suiker door.
  3. Rasp de rode bietjes fijn.
  4. Klop de eieren door het chocolademengsel en roer de geraspte bieten en het meelmengsel erdoor.
  5. Doe het beslag in een cakevorm (springvorm 20 cm) met ingevet boterpapier op de bodem.
  6. Bak in een voorverwarmde oven 200°C tot een metalen spies die u in het midden van de cake steekt er droog uitkomt.