Chocoladecake met rode bieten

ingrediënten
  • 225 g zelfrijzende bloem
  • 30 g pure cacao
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 110 g rietsuiker
  • 90 g pure chocolade
  • 90 g roomboter
  • 110 g rauwe bieten (geschild gewicht)
  • 2 eieren, losgeklopt
Bereiding
  1. Smelt de chocolade en de boter in een pan of in de microgolfoven en laat het mengsel minstens 5 minuten afkoelen.
  2. Zeef meel, cacao en bakpoeder in een kom en roer er de suiker door.
  3. Rasp de rode bietjes fijn.
  4. Klop de eieren door het chocolademengsel en roer de geraspte bieten en het meelmengsel erdoor.
  5. Doe het beslag in een cakevorm (springvorm 20 cm) met ingevet boterpapier op de bodem.
  6. Bak in een voorverwarmde oven 200°C tot een metalen spies die u in het midden van de cake steekt er droog uitkomt.