Clafoutis van loquat

ingrediënten

 

  • 800 g loquats 
  • 100 gram rijstmeel (of bloem)
  • 125 g bastaardsuiker (of bruine suiker/rietsuiker)
  • 75 g hazelnootpoeder (of fijngemalen hazelnoten)
  • 1 snufje zout 
  • 2 open geschraapt vanillestokjes
  • kaneel 
  • gemalen kruidnagel
  • eieren 
  • 30 cl melk 
  • 3 eetlepels room 
  • 2 eetlepels amandelolie 
  • poedersuiker
Bereiding

 

  1. Zet de oven aan om voor te verwarmen tot 200 graden. 
  2. Vet een dichte taartvorm (geen springvorm) van ca. 28 cm diameter in.
  3. Was en schil de loquats, verwijder de pitten en snijd ze in stukjes.
  4. Meng het rijstmeel, bastaardsuiker, hazelnootpoeder, zout, vanille, kaneel en kruidnagel in een kom.
  5. Voeg de eieren één voor één toe aan het mengsel en mix tot een mooie gladde massa.
  6. Voeg al roerend de melk, room en amandelolie toe.
  7. Voeg op het laatst de stukjes loquats toe.
  8. Giet het mengsel in de ingevette taartvorm en zet het in de oven. 
  9. Laat in 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven gaar worden. De oventijd kan per oven verschillen en kan oplopen tot circa 1 uur. Hij is gaar als hij goudbruin is en als een mes of breinaald, dat er midden in wordt gestoken, er schoon uitkomt. Bak zo nodig wat langer.
  10. Haal de clafoutis uit de oven en laat afkoelen.
  11. De clafoutis kan lauwwarm of koud worden geserveerd met een beetje poedersuiker ter decoratie.

 

Door Oranges et Clementines