Corn on the cob

ingrediënten
  • 4 maiskolven, bladeren verwijderd
  • 50 g gesmolten boter
  • 80 g Pecorino Romano,geraspt
  • 1 limoen, in kwartjes
  • Gerookt paprikapoeder
  • Peper en zout
Bereiding
  1. Plaats de maiskolven in een grote pan met water en breng aan de kook,laat op een laag voor gaar koken in ongeveer 15 minuten.
  2. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Borstel de kolven met de helft van de gesmolten boter en kruidt met peper en zout naar smaak.
  4. Bak ze op de barbecue of op een voorverwarmde grillpan.
  5. Rol de gegrilde kolven in de rest van de gesmolten boter, daarna in de geraspte kaas en kruid met het gerookte paprika poeder.
  6. Serveer met een kwartje limoen om uit te knijpen over de kolven.

 

door Hannah Dequeker