Zon op je bord! Deze gegrilde maïskolven zijn het perfecte zomergerecht: boterzacht vanbinnen, knapperig vanbuiten en vol smaak dankzij de pecorino, het rokerige paprikapoeder en een frisse toets limoen.
Boodschappenlijstje
4 maiskolven, bladeren verwijderd
50 g gesmolten boter
80 g Pecorino Romano,geraspt
1 limoen, in kwartjes
Gerookt paprikapoeder
Peper en zout
Bereiding
Plaats de maiskolven in een grote pan met water en breng aan de kook,laat op een laag voor gaar koken in ongeveer 15 minuten.
Giet af en laat goed uitlekken.
Borstel de kolven met de helft van de gesmolten boter en kruidt met peper en zout naar smaak.
Bak ze op de barbecue of op een voorverwarmde grillpan.
Rol de gegrilde kolven in de rest van de gesmolten boter, daarna in de geraspte kaas en kruid met het gerookte paprika poeder.
Serveer met een kwartje limoen om uit te knijpen over de kolven.