

Curry van linzen, boontjes, wortel en boerenkool
ingrediënten
- 250 g groene linzen
- 1/4 tl kurkuma
- 1/2 tl cayennepeper
- 120 g prinsessenbonen in stukjes van 2 cm
- 90 g boerenkool (dikke stelen en bladeren verwijderd, blad fijngehakt)
- 3 el fijngesneden koriander
- 1 middelgrote wortel geschild (in 5 mm dikke plakjes)
- 1 1/4 tl zout
- 1 tl geschilde en fijngeraspte gember
- 1 teentje knoflook gepeld en gekneusd
- 1 tl gemalen komijnzaadjes
- 2 tl gemalen korianderzaadjes
- 3 el olijfolie of raapzaadolie
- 1/4 tl komijn
- 1 el gepelde en fijngesneden sjalotten
- 2 el passata
Bereiding
- Doe de linzen met de kurkuma en 1¼ liter water in een middelgrote pan en breng het aan de kook. Zet het deksel schuin op de pan en laat de linzen 20 minuten zachtjes koken.
- Voeg cayennepeper, bonen, boerenkool, koriander, wortel en zout toe. Roer alles door elkaar en breng het weer aan de kook. Zet het deksel schuin en kook nog 20 minuten.
- Maak intussen de currypasta: doe gember, knoflook, komijn en koriander in een kommetje. Roer er ½ dl water door.
- Giet de olie in een middelgrote koekenpan en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Voeg als de olie heet is het komijnzaad toe, laat ze 5 seconden sissen en doe de sjalot in de pan. Roerbak tot hij lichtbruin is.
- Roer de currypasta door de inhoud van de koekenpan en bak zo’n 1½ minuut tot de olie
- langs de rand zichtbaar is.
- Bak de tomatenpassata 1 minuut mee tot de olie weer langs de rand zichtbaar is.
- Voeg als de linzen gaar zijn de inhoud van de koekenpan eraan toe. Roer goed en laat de curry nog 5 minuten zachtjes koken.
door EVA vzw