Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Curry van linzen, boontjes, wortel en boerenkool

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 250 g groene linzen
  • 1/4 tl kurkuma
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 120 g prinsessenbonen in stukjes van 2 cm
  • 90 g boerenkool (dikke stelen en bladeren verwijderd, blad fijngehakt)
  • 3 el fijngesneden koriander
  • 1 middelgrote wortel geschild (in 5 mm dikke plakjes)
  • 1 1/4 tl zout
  • 1 tl geschilde en fijngeraspte gember
  • 1 teentje knoflook gepeld en gekneusd
  • 1 tl gemalen komijnzaadjes
  • 2 tl gemalen korianderzaadjes
  • 3 el olijfolie of raapzaadolie
  • 1/4 tl komijn
  • 1 el gepelde en fijngesneden sjalotten
  • 2 el passata
instructions

Bereiding

  1. Doe de linzen met de kurkuma en 1¼ liter water in een middelgrote pan en breng het aan de kook. Zet het deksel schuin op de pan en laat de linzen 20 minuten zachtjes koken.
  2. Voeg cayennepeper, bonen, boerenkool, koriander, wortel en zout toe. Roer alles door elkaar en breng het weer aan de kook. Zet het deksel schuin en kook nog 20 minuten.
  3. Maak intussen de currypasta: doe gember, knoflook, komijn en koriander in een kommetje. Roer er ½ dl water door.
  4. Giet de olie in een middelgrote koekenpan en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Voeg als de olie heet is het komijnzaad toe, laat ze 5 seconden sissen en doe de sjalot in de pan. Roerbak tot hij lichtbruin is.
  5. Roer de currypasta door de inhoud van de koekenpan en bak zo’n 1½ minuut tot de olie
  6. langs de rand zichtbaar is.
  7. Bak de tomatenpassata 1 minuut mee tot de olie weer langs de rand zichtbaar is.
  8. Voeg als de linzen gaar zijn de inhoud van de koekenpan eraan toe. Roer goed en laat de curry nog 5 minuten zachtjes koken.

Een warme kom vol comfort, kruidigheid en voedzame groenten: deze linzen­curry is een echte topper voor frisse dagen. De zachte linzen en wortel worden mooi in balans gebracht door de beet van prinsessenbonen en boerenkool, terwijl de zelfgemaakte currypasta met gember, knoflook en specerijen zorgt voor diepgang en pit.

 

door EVA vzw