Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Falafel met tzatziki van zure room en rode biet

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 400 g gare kikkererwten
  • ½ rode ui
  • 1 rode peper
  • ½ bosje fijngehakte koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • ½ tl paprika
  • 1 ei
  • bloem
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g gekookte rode biet
  • 200 g zure room
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • ½ bosje fijngehakte dille
  • peper en zout
instructions

Bereiding

  1. Doe de kikkererwten in een keukenrobot met de overige ingrediënten, behalve de bloem en olijfolie.
  2. Maak met natte handen kleine hamburgertjes van het mengsel.
  3. Zet deze koel weg om op te stijven.
  4. Maak intussen de tzatziki.
  5. Pel de knoflook en doe in een keukenrobot met de overige ingrediënten, uitgezonderd de rode biet. Pureer tot een homogeen mengsel.
  6. Rasp de rode biet en lepel hem door de tzatziki.
  7. Wentel de falafel in bloem. Bak ze in hete olie goudbruin en knapperig.
  8. Serveer de falafel meteen met de tzatziki en wat sla in een pitabroodje.

Een kleurrijk en smaakvol bord vol Midden-Oosterse vibes! Deze falafel is knapperig van buiten en zacht van binnen, met een frisse twist dankzij de tzatziki van zure room en zoete rode biet. Perfect voor een doordeweekse maaltijd of een gezellige lunch met vrienden.

Falafel

Tzatziki

 

Uit 'Nest' tijdschrift