

Falafel met tzatziki van zure room en rode biet
ingrediënten
Falafel
- 400 g gare kikkererwten
- ½ rode ui
- 1 rode peper
- ½ bosje fijngehakte koriander
- 1 tl gemalen komijn
- ½ tl paprika
- 1 ei
- bloem
- olijfolie
Tzatziki
- 2 tenen knoflook
- 200 g gekookte rode biet
- 200 g zure room
- 1 el rode wijnazijn
- 1 el olijfolie
- ½ bosje fijngehakte dille
- peper en zout
Bereiding
- Doe de kikkererwten in een keukenrobot met de overige ingrediënten, behalve de bloem en olijfolie.
- Maak met natte handen kleine hamburgertjes van het mengsel.
- Zet deze koel weg om op te stijven.
- Maak intussen de tzatziki.
- Pel de knoflook en doe in een keukenrobot met de overige ingrediënten, uitgezonderd de rode biet. Pureer tot een homogeen mengsel.
- Rasp de rode biet en lepel hem door de tzatziki.
- Wentel de falafel in bloem. Bak ze in hete olie goudbruin en knapperig.
- Serveer de falafel meteen met de tzatziki en wat sla in een pitabroodje.
Uit 'Nest' tijdschrift