Falafel met tzatziki van zure room en rode biet

Een kleurrijk en smaakvol bord vol Midden-Oosterse vibes! Deze falafel is knapperig van buiten en zacht van binnen, met een frisse twist dankzij de tzatziki van zure room en zoete rode biet. Perfect voor een doordeweekse maaltijd of een gezellige lunch met vrienden.

ingredients

Boodschappenlijstje

Falafel

  • 400 g gare kikkererwten
  • ½ rode ui
  • 1 rode peper
  • ½ bosje fijngehakte koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • ½ tl paprika
  • 1 ei
  • bloem
  • olijfolie

Tzatziki

  • 2 tenen knoflook
  • 200 g gekookte rode biet
  • 200 g zure room
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • ½ bosje fijngehakte dille
  • peper en zout
instructions

Bereiding

  1. Doe de kikkererwten in een keukenrobot met de overige ingrediënten, behalve de bloem en olijfolie.
  2. Maak met natte handen kleine hamburgertjes van het mengsel.
  3. Zet deze koel weg om op te stijven.
  4. Maak intussen de tzatziki.
  5. Pel de knoflook en doe in een keukenrobot met de overige ingrediënten, uitgezonderd de rode biet. Pureer tot een homogeen mengsel.
  6. Rasp de rode biet en lepel hem door de tzatziki.
  7. Wentel de falafel in bloem. Bak ze in hete olie goudbruin en knapperig.
  8. Serveer de falafel meteen met de tzatziki en wat sla in een pitabroodje.

 

Uit 'Nest' tijdschrift