Falafel van tuinbonen en kikkererwten

ingrediënten
  • 250 g kikkererwten, uit blik
  • 250 g verse tuinbonen,gekookt en gepeld
  • 10  takjes verse koriander, de blaadjes
  • 10 takjes platte peterselie, de blaadjes
  • 1/2 tlbicarbonaat
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 snuifje chilipoeder
  • 2 teenjes look, gepeld
  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • olie om in te bakken
  • peper, zout
  • 4 pitabroodjes of Libanees brood
  • 4 tomaten, in schijfjes
  • 1 komkommer, in schijfjes
  • 1 scheutje citroensap

voor de dressing:

  • 1 potje Griekse yoghurt (ca. 350 g)
  • 5 takjes verse munt, de blaadjes gehakt
  • 1 teentje look, gesnipperd
  • 1 el citroensap
Bereiding
  1. Doe alle ingrediënten (behalve de tomaten en komkommer) in een blender en laat enkele minuten draaien totdat je een vochtige groene pasta hebt.
  2. Verhit olie in een pan. Maak met natte handen platte balletjes van het mengsel van ongeveer 4cm doorsnede. Bak ze en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Steek de falafel, samen met de tomaten en komkommer in het pitabroodje. Meng alle ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met peper en zout. Serveer de dressing in een apart potje.

 

door Hannah Dequeker
 

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOBOX

Tel. 09 386 98 79
biobox@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook