Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Falafel van tuinbonen en kikkererwten

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 250 g kikkererwten, uit blik
  • 250 g verse tuinbonen,gekookt en gepeld
  • 10  takjes verse koriander, de blaadjes
  • 10 takjes platte peterselie, de blaadjes
  • 1/2 tlbicarbonaat
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 snuifje chilipoeder
  • 2 teenjes look, gepeld
  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • olie om in te bakken
  • peper, zout
  • 4 pitabroodjes of Libanees brood
  • 4 tomaten, in schijfjes
  • 1 komkommer, in schijfjes
  • 1 scheutje citroensap
  • 1 potje Griekse yoghurt (ca. 350 g)
  • 5 takjes verse munt, de blaadjes gehakt
  • 1 teentje look, gesnipperd
  • 1 el citroensap
instructions

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten (behalve de tomaten en komkommer) in een blender en laat enkele minuten draaien totdat je een vochtige groene pasta hebt.
  2. Verhit olie in een pan. Maak met natte handen platte balletjes van het mengsel van ongeveer 4cm doorsnede. Bak ze en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Steek de falafel, samen met de tomaten en komkommer in het pitabroodje. Meng alle ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met peper en zout. Serveer de dressing in een apart potje.

Falafel maar dan met een verrassende twist! Deze versie combineert niet alleen kikkererwten, maar ook frisse, romige tuinbonen. Dat geeft een lichte, groene toets en maakt ze heerlijk smeuïg vanbinnen en krokant vanbuiten.

voor de dressing:

 

door Hannah Dequeker