

Falafelburgers met bietjes
ingrediënten
- 200 g gehakte geroosterde bietjes
- 150 g kikkererwten
- 1 grote handvol peterselie
- 4 teentjes knoflook
- ¼ rode ui, gesnipperd
- 1 tl gemalen komijn
- ½ tl koosjer zout of zeezout vlokken
- 25 g kikkererwtenmeel
- 2 el olijfolie
- 25 g baby rucola
- 10 g verse blaadjes koriander
- 1 el vers citroensap
- zeezout vlokken
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Schuif een bakplaat in de oven om hem voor te verwarmen.
- Pureer in een keukenmachine de bietjes, kikkererwten, peterselie, knoflook, ui, komijn, het zout en kikkererwtenmeel en gebruik de pulseer knop zodat alles goed wordt gemengd. Verdeel dit mengsel in 8 porties en vorm er gelijkmatige burgers van, 5-7½ cm in doorsnee.
- Haal voorzichtig de hete bakplaat uit de oven en bestrijk de plaat met de olijfolie. Leg de falafel burgers erop en bak ze circa 10 minuten in de oven.
- Keer ze en bak de andere kant ook 10 minuten.
- Maak intussen een rucola salade: schep in een kleine kom de rucola en koriander om met het citroensap en een mespunt zeezout vlokken.
- Leg voor het serveren 2 burgers op elk bord. Besprenkel ze met dressing en garneer met wat rucola salade.
door Food and Friends