Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Fattoush salade

Een kleurrijke, knapperige mezze die meteen doet denken aan zonnige dagen in de mediterrane keuken. Een traditioneel gerecht uit de Levantijnse keuken. Met frisgroene sla, sappige heirloomtomaten, pittige radijsjes en een frisse dressing met citroen, sumak en granaatappelmelasse is dit gerecht een echte smaakexplosie.

Fattoush salade

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 2 grote platbroden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 kroppen romaine (ook wel: bindsla), in reepjes
  • 600 g heirloomtomaten (of Roma-tomaten) in onregelmatige stukjes
  • 6 kleine komkommers, in onregelmatige stukjes
  • 200 g radijsjes, in vieren
  • 1 bosje lente-uitjes, in dunne ringen
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • handje bladpeterselie
  • handje muntblaadjes
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel granaatappelmelasse
  • 1 eetlepel sumak
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 teen knoflook, fijn geraspt
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  •  
  • granaatappel melasse
  • sumak
instructions

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 170 °C en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  2. Bestrijk de platbroden aan beide kanten met de olijfolie. Leg ze 14-16 minuten in de oven, tot ze knapperig en goudbruin zijn; draai ze halverwege de baktijd om. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Breek ze dan in stukjes voor in de salade.
  3. Doe de sla, tomaten en komkommers in een grote mengkom. Voeg de radijsjes, lente-uitjes en rode paprika toe; meng alles goed.
  4. Stop alle ingrediënten voor de dressing in een schoon confituurpotje met een deksel en schud alles 1 minuut goed door. Houd een paar peterselie- en muntblaadjes apart, voor over de salade. Hak de rest grof.
  5. Voeg de gehakte peterselie- en muntblaadjes samen met de dressing vlak voor het serveren aan de salade toe en meng alles goed.
  6. Schep dan de stukjes platbrood erdoor en verdeel alles over een grote serveerschaal.
  7. Bestrooi de salade tot slot met de peterselie- en muntblaadjes. Geef er nog wat granaatappel melasse en sumak in aparte schaaltjes bij.


Voor de dressing:

Voor het serveren:

 

door Food and Friends