

Fattoush salade
ingrediënten
- 2 grote platbroden
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 kroppen romaine (ook wel: bindsla), in reepjes
- 600 g heirloomtomaten (of Roma-tomaten) in onregelmatige stukjes
- 6 kleine komkommers, in onregelmatige stukjes
- 200 g radijsjes, in vieren
- 1 bosje lente-uitjes, in dunne ringen
- 1 rode paprika, in blokjes
- handje bladpeterselie
- handje muntblaadjes
Voor de dressing:
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- sap van 1 citroen
- 1 eetlepel granaatappelmelasse
- 1 eetlepel sumak
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 teen knoflook, fijn geraspt
- zeezout en versgemalen zwarte peper
Voor het serveren:
- granaatappel melasse
- sumak
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 170 °C en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
- Bestrijk de platbroden aan beide kanten met de olijfolie. Leg ze 14-16 minuten in de oven, tot ze knapperig en goudbruin zijn; draai ze halverwege de baktijd om. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Breek ze dan in stukjes voor in de salade.
- Doe de sla, tomaten en komkommers in een grote mengkom. Voeg de radijsjes, lente-uitjes en rode paprika toe; meng alles goed.
- Stop alle ingrediënten voor de dressing in een schoon confituurpotje met een deksel en schud alles 1 minuut goed door. Houd een paar peterselie- en muntblaadjes apart, voor over de salade. Hak de rest grof.
- Voeg de gehakte peterselie- en muntblaadjes samen met de dressing vlak voor het serveren aan de salade toe en meng alles goed.
- Schep dan de stukjes platbrood erdoor en verdeel alles over een grote serveerschaal.
- Bestrooi de salade tot slot met de peterselie- en muntblaadjes. Geef er nog wat granaatappel melasse en sumak in aparte schaaltjes bij.
door Food and Friends