Faux Gras met speculaas en peer
Een eenvoudig en heerlijk guiltfree voorgerechtje waarmee je zelfs de meest fervente non-vegetariër overstag krijgt.
Faux Gras met speculaas en peer

Boodschappenlijstje (voor 4 pers)
- 1 potje Faux Gras
- 2 vijgen
- 1 dikke peer
- 10 g luzerne- of andere scheuten
- 1 el boter
- 4 sneetjes rozijnenbrood
- 8 walnoten
- 4 el uienkonfijt
- 2 speculaaskoekjes
- zwarte peper & zout

Bereiding
- Snij de vijgen in 4 partjes.
- Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
- Snij de ongeschilde peer in 8 lange partjes.
- Verkruimel de speculaas.
- Smelt de boter in een steelpan en bak de partjes peer 3 à 5 min. goudbruin (ze mogen nog krokant zijn). Kruid met peper en zout en bestrooi met de grofgehakte walnootpitten.
- Schik ondertussen een sneetje brood met daarop een plakje Faux Gras op elk bord en verdeel er de verkruimelde speculaas over.
- Lepel telkens 1 eetl. konfijt op de Faux Gras en werk af met 2 partjes vijg, 2 partjes peer en luzernescheuten.
Bron: adaptatie Colruyt