Fettucine met basilicum-honingkip en rucola

ingrediënten
  • 500 g fettucine
  • 2 kipfilets
  • basilicum
  • honing
  • 1 grote ui
  • balsamico azijn
  • 125 ml slagroom
  • peper & zout
  • rucola
Bereiding
  1. Kook de fettucine in ruim water.
  2. Snij de kip in kleine blokjes en laat olie heet worden in de pan.
  3. Schroei de kip op hoog vuur dicht, zet het vuur daarna wat lager.
  4. Voeg basilicum toe tot de kip stukjes er groen gespikkeld uitzien.
  5. Voeg ook drie eetlepels honing toe en laat de kip verder bakken.
  6. Snipper de ui zeer fijn een voeg toe aan de kip.
  7. Laat het geheel nog even doorbakken totdat de ui glazig is.
  8. Blus af met een beetje balsamico azijn.
  9. Voeg slagroom naar smaak toe.
  10. Schep de fettucine in een grote ronde schaal en schep daarover het kip-sausmengsel.
  11. De dunne saus sijpelt nu tussen de fettucine door.
  12. Leg bovenop in het midden van de schotel twee volle handen rucola en dien op.

 

door Pastasite