Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Frisse salade met falafel, aardappel en tzatziki

Een frisse salade vol knapperige aardappeltjes, zachte falafel en romige tzatziki. Lekker makkelijk, bomvol smaak en perfect voor een zomerse lunch of lichte avondmaaltijd. Alles in één kom en genieten maar!

Frisse salade met falafel, aardappel en tzatziki

ingredients

Boodschappenlijstje

  • falafel (gekocht of zelfgemaakt)
  • 1 komkommer 
  • 200 gram aardappelpartjes met schil 
  • 300 gram veldsla, rucola,... (gemengde jonge sla)
  • verse olijven 
  • feta
  • 4 lepels magere kwark 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 el olijfolie extra vierge 
  • 1 el citroensap 
  • peper 
  • zout
instructions

Bereiding

Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie en bak de aardappelpartjes daar mooi goudbruin in. Breng ze op smaak met een beetje peper en zout. Houd ze daarna even apart en bak dan in diezelfde pan met nieuwe olie de falafel rondom aan.

Maak in de tussentijd de tzatziki. Rasp een halve komkommer en knijp en druk er vervolgens zo veel mogelijk vocht uit. Verzamel alles in een schaaltje en meng er een geperst teentje knoflook, een paar lepels kwark (of Griekse yoghurt), olijfolie, citroensap en zout en peper doorheen. Super easy dus, maar altijd zó lekker!

Snijd de rest van de komkommer in blokjes. Bouw de salade door een paar handjes van de ijsbergsla en veldsla in een schaal te mengen en bovenop alle toppings te verdelen: de aardappelen, falafel, komkommer en een paar lekkere olijven. Afgetopt met verkruimelde feta en een grote schep tzatziki die dient als dressing. 

 

door Keukenmeid