Een frisse salade vol knapperige aardappeltjes, zachte falafel en romige tzatziki. Lekker makkelijk, bomvol smaak en perfect voor een zomerse lunch of lichte avondmaaltijd. Alles in één kom en genieten maar!
Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie en bak de aardappelpartjes daar mooi goudbruin in. Breng ze op smaak met een beetje peper en zout. Houd ze daarna even apart en bak dan in diezelfde pan met nieuwe olie de falafel rondom aan.
Maak in de tussentijd de tzatziki. Rasp een halve komkommer en knijp en druk er vervolgens zo veel mogelijk vocht uit. Verzamel alles in een schaaltje en meng er een geperst teentje knoflook, een paar lepels kwark (of Griekse yoghurt), olijfolie, citroensap en zout en peper doorheen. Super easy dus, maar altijd zó lekker!
Snijd de rest van de komkommer in blokjes. Bouw de salade door een paar handjes van de ijsbergsla en veldsla in een schaal te mengen en bovenop alle toppings te verdelen: de aardappelen, falafel, komkommer en een paar lekkere olijven. Afgetopt met verkruimelde feta en een grote schep tzatziki die dient als dressing.
door Keukenmeid