Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Gebakken radijs met knoflook en hazelnoten

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 2 bussels radijzen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 handvol hazelnoten
  • olijfolie
  • peper en zout
instructions

Bereiding

  1. Ontdoe de radijzen van hun loof en snij ze in de helft.
  2. Pel de look en snijd in dunne plakjes.
  3. Hak de hazelnoten in grove stukken.
  4. In een droge koekenpan toast eerst de hazelnoten tot ze goudbruin zijn en verwijder dan uit de pan.
  5. Giet een scheutje olijfolie in de pan en voeg er de radijzen aan toe, laat ze gedurende 3 à 5 minuten kleuren en roer af en toe.
  6. Zet het vuur wat lager en voeg de knoflook toe, zorg ervoor dat deze glazig wordt maar geen kleur pakt.
  7. Het vuur mag nu uit, kruidt naar smaak met peper en zout en voeg er de gehakte hazelnoten bij.
  8. Serveer als warme salade of voeg het bij een risotto of pasta.

Soms hebben radijsjes genoeg van hun rauwe rol in salades, en willen ze even schitteren in een warm gerecht. In dit recept krijgen ze gezelschap van knoflook en krokante hazelnoten, waardoor hun pittige bite verandert in een zachte, nootachtige smaak

 

door Hannah Dequeker