Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Gegrilde bloemkoolsteaks

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 bloemkool
  • 8 el olijfolie
  • 4 el citroensap
  • 4 el verse kruiden zoals gehakte basilicum
  • 1 tl gedroogde oregano
  • peper en zout
  • 2 el kappertjes
  • 4 el fijngehakte olijven
instructions

Bereiding

  1. Snijd de bladeren van de bloemkool. Zet de bloemkool rechtop en snijd ze van boven naar beneden in plakken van ongeveer 1 tot 1,5 cm dik. Normaal gezien kun je zo'n 3 tot 4 plakken uit 1 bloemkool halen, de rest zijn meer losse bloemkool roosje, maar die kan je ook gewoon gebruiken.
  2. Bak de plakken met wat olijfolie langs beide zijden zo'n 5 minuten in de pan. Maak een marinade met de olie, citroensap, kruiden, peper en zout en verdeel die over de bloemkool plakken. Bewaar de rest van de marinade.
  3. Gril de steaks (de kleinere roosjes kun je in een klem stoppen). Roer de overgebleven marinade onder de kappertjes en olijven. Werk hiermee de bloemkool steaks af.
  4. Heb je een BBQ met een deksel en hoeft het niet super snel te gaan, dan kun je het voorbakken in de pan weglaten. De losse bloemkool roosjes kun je ook rauw opzij houden voor bij een lekkere dip.

Geef je klassieke bloemkool een stoer randje met deze gegrilde bloemkoolsteaks. In dikke plakken gesneden en gemarineerd met citroen, kruiden en olijfolie krijgen ze op de grill een heerlijk rokerige smaak.

 

door EVAvzw