Gegrilde courgetterolletjes met tapenade van doperwtjes en munt

ingrediënten
  • 1 middelgrote courgette
  • 200 g verse doperwten (of diepvries)
  • 2 takjes munt, de blaadjes geplukt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • wat geraspte limoenschil + enkele druppels limoensap
Bereiding
  1. Snijd de courgette in lange, fijne plakjes met behulp van een dunschiller of een groenteschaaf. Verhit de grillpan en gril de courgetteplakjes zonder olie te gebruiken op de hete grillplaat. Haal ze uit de pan wanneer ze gaar zijn en bestrijk lichtjes met olijfolie. Kruid met peper en zout.
  2. Kook de erwtjes 1 minuut in kokend, gezouten water. Laat de erwtjes goed uitlekken en mix ze tot een grove tapenade met de knoflook, de muntblaadjes (houd enkele blaadjes apart), de geraspte limoenschil, een scheut olijfolie en peper en zout. Snipper de sjalot fijn en meng door de tapenade.
  3. Breng verder op smaak met wat limoensap. Rol de tapenade in de gegrilde courgetteplakjes en schik ze op een schaal. Werk af met wat olijfolie en enkele muntblaadjes.

 

door Puur Pascale