Gegrilde kabeljauw met warmoes en dijonnaise

ingrediënten
  • 4 kabeljauwfilet
  • 800 g aardappelen
  • 2 bussels warmoes
  • 2 el citroensap
  • 2 el mosterd
  • 3 eidooiers
  • 2 el olijfolie
  • 100 g boter, in klontjes, koud
  • peper en zout
Bereiding
  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  2. Snij de stengels van de warmoes in blokjes en snij de bladeren grof.
  3. Verhit olijfolie in een pan en roerbak de stengels van de warmoes 3 min. Voeg de bladeren toe en roerbak 1 min.
  4. Bestrijk de kabeljauwfilets met olijfolie en bak ze in een grillpan.
  5. Doe de eidooiers in een pannetje. Voeg 3 el water en het citroensap toe. Klop los en zet op een laag vuurtje. Blijf kloppen tot je een luchtige massa krijgt. Roer er de klontjes boter en de mosterd door.
  6. Kruid alles met peper en zout. Serveer de kabeljauwfilets met de gebakken warmoes, de aardappelen en werk af met de dijonaisesaus.

 

door 15 gram