Gehaktballetjes met groene selder en tomatensaus

ingrediënten
  • 1 kg gemengd gehakt
  • 1 groene selder
  • 2 uien
  • 250 gr kerstomaatjes
  • 1 el bouillon pasta 
  • 100 g paneermeel
  • 2 eieren
  • 150 g  boter
  • 1 dl Griekse olijfolie
  •  1 kruidentuiltje
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 l tomaten passata
  • verse peterselie
Bereiding
  1. Reinig de selder en snij fijn. Pel de uien en snipper fijn. Spoel de kerstomaatjes.
  2. Meng het gehakt met de helft van de fijngesnipperde uien, eieren en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Rol balletjes in de gewenste grootte; ongeveer de grootte van een walnoot. Laat een klontje boter smelten in een pan en kleur de balletjes aan alle kanten aan. Haal uit de pan.
  3. Stoof de andere helft van de uien aan in hete olijfolie. Voeg de fijngesneden selder toe en laat 5 minuten sudderen. Voeg de tomatenpuree, passata, bouillon, het kruidentuiltje en de kerstomaatjes toe. Roer alles goed door elkaar.
  4. Laat gedurende 20 minuten op een zacht vuur garen onder deksel. Voeg de gehaktballetjes toe en laat nog eens 15 minuten verder garen.
  5. Schep in een diep bord en werk af met plukjes verse peterselie.

 

door Hannah Dequeker