

Gehaktballetjes met groene selder en tomatensaus
ingrediënten
- 1 kg gemengd gehakt
- 1 groene selder
- 2 uien
- 250 gr kerstomaatjes
- 1 el bouillon pasta
- 100 g paneermeel
- 2 eieren
- 150 g boter
- 1 dl Griekse olijfolie
- 1 kruidentuiltje
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 l tomaten passata
- verse peterselie
Bereiding
- Reinig de selder en snij fijn. Pel de uien en snipper fijn. Spoel de kerstomaatjes.
- Meng het gehakt met de helft van de fijngesnipperde uien, eieren en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Rol balletjes in de gewenste grootte; ongeveer de grootte van een walnoot. Laat een klontje boter smelten in een pan en kleur de balletjes aan alle kanten aan. Haal uit de pan.
- Stoof de andere helft van de uien aan in hete olijfolie. Voeg de fijngesneden selder toe en laat 5 minuten sudderen. Voeg de tomatenpuree, passata, bouillon, het kruidentuiltje en de kerstomaatjes toe. Roer alles goed door elkaar.
- Laat gedurende 20 minuten op een zacht vuur garen onder deksel. Voeg de gehaktballetjes toe en laat nog eens 15 minuten verder garen.
- Schep in een diep bord en werk af met plukjes verse peterselie.
door Hannah Dequeker