Geitenkaasjes met appeltjes op een bedje veldsla

ingrediënten
  • 1 schijfje geitenkaas buche van een dikke cm per persoon
  • los geklopt ei
  • bloem
  • paneermeel
  • honing
  • 2 rode appeltjes per persoon
  • veldsla

Dressing:

  • sojasaus
  • fruitazijn (bij voorkeur frambozen)
  • een beetje kandijsuikersiroop
  • sesamolie
  • pijnboompitten
Bereiding
  1. Haal de schijfjes geitenkaas door de bloem, het los geklopte ei en het paneermeel.
  2. Schil de appels, snij ze in partjes.
  3. Meng de ingrediënten van de dressing (hoeveelheden naar smaak).
  4. Leg op elk bord al een bedje van schoongemaakte veldsla.
  5. Bak de appels, doe er een beetje honing bij voor het karameliseren, voeg er op het laatste wat pijnboompitjes aan toe.
  6. Gelijktijdig de schijfjes geitenkaas goud bakken langs beide kanten in warme maïsolie of andere neutrale olie.
  7. Leg de kaas op het bedje veldsla, de appels met pijnboompitjes rond het kaasje en giet hierover wat van de dressing.

 

door Suzy E.