Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Gekarameliseerd witloof met gruyère

Venkel-wortelsalade met linzen

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 el olijfolie
  • 20 g boter
  • 1/2 tl kristalsuiker
  • 4 struikjes witloof, overlangs doormidden gesneden
  • 2 tl tijmblaadjes, fijngehakt
  • 200 g gruyère, in plakken (of taleggio)
  • 15 g vers broodkruim
  • zout en zwarte peper
instructions

Bereiding

  • Verhit de oven tot 190°C. Zet een zware, ondiepe pan op halfhoog vuur. Voeg de olie, boter, suiker en een snuf zout toe en laat dit heet worden.
  • Leg de halve struikjes lof op het snijvlak in de pan. Laat ze 3-5 minuten met rust, tot ze donkerbruin zijn. (Je moet dit waarschijnlijk in 2 porties doen, omdat het lof ruimte nodig heeft.) Neem ze van het vuur. Leg de halve struikjes in een niet te grote ovenschaal en leg ze dicht tegen elkaar aan met het snijvlak naar boven. Bestrooi ze met de helft van de tijm. Leg de plakken kaas op de struikjes en strooi de overgebleven tijm erover. 
  • Zet de schaal 8-12 minuten in de oven tot de kaas gaat borrelen. Neem ze eruit. Bestrooi het gerecht met het broodkruim en een beetje zwarte peper. Schakel de oven naar 200°C en bak het nog 5-7 minuten tot het broodkruim goudbruin is. Dien het gerecht heet op. 

Een heerlijk winters bijgerecht waarbij witloof langzaam karamelliseert en wordt omhuld door smeltende gruyère. Zoet, hartig en knapperig tegelijk, perfect om naast een warme stamppot of gebraden gevogelte te serveren.

 

uit 'Plenty' door Yotam Ottolenghi