Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Gekaramelliseerde zalm met zomersalade

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 700 g zalmfilet
  • 1 el fijne mosterd
  • 1 el perenstroop
  • 1 el balsamicocrème
  • 1/8 tl fijn zeezout
  • 2 mespunten cayennepeper
  • blaadjes van 10 takjes tijm
  • 500 g gemengde kerstomaten, gewassen
  • 2 perziken, gewassen
  • 4 lente-uien, schoongemaakt
  • 1/2 komkommer, gewassen
  • 1/2 bosje basilicum, alleen de blaadjes
  • 1/2 bosje munt, alleen de blaadjes
  • 1/2 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd
  • 2 el pistachenoten
  • olijfolie
  • balsamicocrème
  • fleur de sel
  • zwarte peper van de molen
instructions

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade. 
  2. Schep over de zalm en laat minstens 1u afgedekt marineren in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 220 °C (hetelucht). 
  4. Neem de zalm uit de marinade, leg in een ovenschaal en laat 15 minuten garen in de hete oven met toevoeging van stoom.
  5. Maak intussen de salade. Halveer de tomaten en snijd grote exemplaren in vier. Verwijder de pit uit de perziken en snijd in partjes. Snijd de lente-ui in ringetjes en de komkommer in blokjes. Scheur de kruiden en hak de chilipeper fijn. Hak de pistachenoten grof. 
  6. Meng alles in een grote kom en werk af met royaal olijfolie, een beetje balsamico crème, een flinke snuf fleur de sel en wat zwarte peper van de molen.
  7. Serveer de gekaramelliseerde zalm met zomersalade.

Een frisse en kleurrijke zomerse maaltijd: zacht gekaramelliseerde zalm met een marinade van mosterd, perenstroop en balsamicocrème, geserveerd met een knapperige salade boordevol sappige tomaten, perzik, kruiden en pistachenoten.

 

Voor de marinade

 

Voor de zomersalade

 

door een lepeltje lekkers