Gelo di melone

ingrediënten
  • 1 grote watermeloen, die 1 liter sap oplevert
  • 50 gr maïzena of arrowroot
  • 50 g suiker
  • 1 kaneelstokje
  • chocoladeschaafsel
  • gekonfijte schilletjes fijngehakte jasmijnbloem
  • eventueel enkele druppels vanille. 
Bereiding
  1. Snijd de watermeloen in plakken en snijd het vruchtvlees vervolgens in stukken.
  2. Stamp ze fijn en wrijf ze met een houten lepel door een zeef om het sap te verkrijgen. U hebt 1 liter sap nodig.
  3. Laat de suiker oplossen in het sap.
  4. Maak met een beetje sap de maïzena aan en roer het papje door het sap. Zorg dat er geen klontjes ontstaan.
  5. Doe het sap over in een pan en doe er het kaneelstokje bij.
  6. Zet de pan op een laag vuur en laat het sap langzaam aan de kook komen.
  7. Roer voortdurend tot het sap dik wordt.
  8. Laat het, terwijl u voortdurend roert, 2-3 minuten zachtjes koken.
  9. Zet de pan van het vuur en verwijder het kaneelstokje.
  10. Giet het mengsel in een natgemaakte vorm en laat afkoelen.
  11. Zet de vorm enige uren in de koelkast.