

Gelo di melone
ingrediënten
- 1 grote watermeloen, die 1 liter sap oplevert
- 50 gr maïzena of arrowroot
- 50 g suiker
- 1 kaneelstokje
- chocoladeschaafsel
- gekonfijte schilletjes fijngehakte jasmijnbloem
- eventueel enkele druppels vanille.
Bereiding
- Snijd de watermeloen in plakken en snijd het vruchtvlees vervolgens in stukken.
- Stamp ze fijn en wrijf ze met een houten lepel door een zeef om het sap te verkrijgen. U hebt 1 liter sap nodig.
- Laat de suiker oplossen in het sap.
- Maak met een beetje sap de maïzena aan en roer het papje door het sap. Zorg dat er geen klontjes ontstaan.
- Doe het sap over in een pan en doe er het kaneelstokje bij.
- Zet de pan op een laag vuur en laat het sap langzaam aan de kook komen.
- Roer voortdurend tot het sap dik wordt.
- Laat het, terwijl u voortdurend roert, 2-3 minuten zachtjes koken.
- Zet de pan van het vuur en verwijder het kaneelstokje.
- Giet het mengsel in een natgemaakte vorm en laat afkoelen.
- Zet de vorm enige uren in de koelkast.