

Gemarineerde feta met aubergine
ingrediënten
150 g feta
6 el olijfolie
1 el roze peperbolletjes, gekneusd
rasp van 1 citroen
1 el gedroogde oregano
2 lente-uitjes, in dunne ringen
zwarte peper van de molen
1 aubergine
Bereiding
- Snijd de feta in blokjes.
- Meng in een kom of diep bord de olijfolie met roze peper, citroenrasp, gedroogde oregano en lente-ui. Kruid bij met flink wat peper van de molen.
- Leg er de fetablokjes in en roer voorzichtig door, zodat ze aan alle kanten bedekt zijn met de marinade. Dek af en zet in de koelkast.
- Snijd de aubergine in dunne repen. Verhit een grillpan op hoog vuur.
- Gril de aubergine repen aan beide kanten kort tot er mooie bruine strepen in staan. Leg op een bord en laat afkoelen.
- Rol de fetablokjes in een reep aubergine en leg opnieuw in de marinade. Laat minstens 2 u in de koelkast marineren.
- Prik de feta-aubergine rolletjes op prikkers en serveer
door Een lepeltje lekkers