

Gemarineerde makreel met rode biet en gefrituurde schorseneren
ingrediënten
- 2 verse makrelen, gefileerd
- citroensap
- witte wijnazijn
- grof zeezout
- peper
- korianderzaadjes
- 1 schorseneer
- zout
- 2 gekookte bietjes, in fijne brunoise gesneden
- olijfolie
- plukjes kervel
- bieslook, fijn gesneden
Bereiding
- Snijd de makreelfilets in flinterdunne plakjes en spreid ze uit op een schaal.
- Besprenkel de makreel met citroensap en witte wijnazijn en strooi er grof zeezout, peper en eventueel wat gemalen koriander over. Zet de schaal op een koele plaats weg.
- Was de schorseneer zorgvuldig zodat al het zand verdwenen is.
- Verdeel de schorseneer in drie stukken en haal er met behulp van een dunschiller langwerpige plakjes af.
- Frituur de plakjes schorseneer in frituurvet van 150°C net zo lang tot de plakjes gaar zijn.
- Haal de plakjes uit het frituurvet en spreid ze uit op keukenpapier.
- Strooi er zout over.
- Verdeel de brunoise van bietjes over elk bord.
- Leg de plakjes gemarineerde makreel erop en besprenkel de makreel met wat olijfolie.
- Garneer het geheel met de plukjes kervel, wat bieslook en de gefrituurde schorseneer.