Gemarineerde makreel met rode biet en gefrituurde schorseneren

ingrediënten
  • 2 verse makrelen, gefileerd
  • citroensap
  • witte wijnazijn
  • grof zeezout
  • peper
  • korianderzaadjes
  • 1 schorseneer
  • zout
  • 2 gekookte bietjes, in fijne brunoise gesneden
  • olijfolie
  • plukjes kervel
  • bieslook, fijn gesneden
Bereiding
  1. Snijd de makreelfilets in flinterdunne plakjes en spreid ze uit op een schaal.
  2. Besprenkel de makreel met citroensap en witte wijnazijn en strooi er grof zeezout, peper en eventueel wat gemalen koriander over. Zet de schaal op een koele plaats weg.
  3. Was de schorseneer zorgvuldig zodat al het zand verdwenen is.
  4. Verdeel de schorseneer in drie stukken en haal er met behulp van een dunschiller langwerpige plakjes af.
  5. Frituur de plakjes schorseneer in frituurvet van 150°C net zo lang tot de plakjes gaar zijn.
  6. Haal de plakjes uit het frituurvet en spreid ze uit op keukenpapier.
  7. Strooi er zout over.
  8. Verdeel de brunoise van bietjes over elk bord.
  9. Leg de plakjes gemarineerde makreel erop en besprenkel de makreel met wat olijfolie.
  10. Garneer het geheel met de plukjes kervel, wat bieslook en de gefrituurde schorseneer.