Gemarineerde rode biet
Rode bietjes in een zoetzure marinade.
Gemarineerde rode biet

Boodschappenlijstje
- 4 of 5 rode bietjes (anders gekleurd werkt natuurlijk ook)
- 250 gr appelcider azijn
- 1 el honing
- 1 el olijfolie
- 1/2 tl mosterdpoeder
- peper en zout

Bereiding
- Schrob de bietjes tot ze volledig proper zijn. Wrijf ze in met een scheutje olijfolie en pak ze in in aluminiumfolie.
- Plaats ze in een voorverwarmde oven van 200°c en bak ze voor ongeveer een uurtje, of tot je ze makkelijk kan doorprikken met een vork.
- Laat ze afkoelen en ontdoe ze van hun pel, snij ze overlangs in 4 of 6 stukken.
- Meng ondertussen alle ingrediënten voor de marinade en giet het over de bietjes,
- Laat minstens anderhalf uur marineren voor je ze eet, deze bietjes bewaren ook ongeveer een week in de frigo, en worden alleen maar beter van smaak.
door Hannah Dequeker