

Gentse Hutsepot
ingrediënten
- 250 g schapenvlees (ofwel runds- of kalfsvlees)
- varkenspoot of -oor
- 150 g verse worst
- 250 g wortelen
- 1 groene selder
- 2 preien
- 2 uien
- 2 raapjes
- 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)
- ½ kleine groene kool
- 1 kg aardappelen
Bereiding
- Doe in een zeer grote pan alle stukken vlees, behalve de worst.
- Voeg er water aan toe zodat het vlees net onder staat. Doe er een beetje zout bij.
- Breng het geheel aan de kook. Verwijder het schuim zo vaak als nodig.
- Maak de groenten schoon en snijd deze klein.
- Draai het vuur laag en voeg er de groenten, het kruidentuiltje en nog wat zout en peper aan toe.
- Laat het geheel op laag vuur gedurende 1 uur sudderen.
- Voeg nu de worst toe.
- Doe er na een uur de in vieren gesneden aardappels bij.
- 45 - 60 min. laten sudderen op een laag vuurtje. Proef en breng op smaak met peper en zout.