Gentse Waterzooi

ingrediënten
  • 1 kip
  • 3 prei stengels
  • 1 selder
  • ½ knol selder
  • 3 wortelen
  • 1 ajuin
  • 4 aardappelen
  • 2 liter kippenbouillon
  • 2 dl room
  • 1 citroen
  • 2 eierdooiers
Bereiding
  1. Boter smelten, groenten schoonmaken en in stukken doen, 4 à 5 minuten laten fruiten.
  2. Kip toevoegen.
  3. Peper en zout en bouillon toevoegen tot de kip volledig onder staat.
  4. 45 minuten op het vuur laten sudderen.
  5. De kip uitnemen, in stukken doen, vel en karkas verwijderen.
  6. Twee eierdooiers en room klutsen en voorzichtig bij de soep gieten.
  7. Citroensap toevoegen.
  8. De stukken kip terug in de soep doen.
  9. Zéér warm serveren met Frans brood en witte wijn.

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

Lees hier onze privacyverklaring.

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOPAKKET

Tel. 09 386 98 79
biopakket@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagram facebook