Gentse Waterzooi

ingrediënten
  • 1 kip
  • 3 prei stengels
  • 1 selder
  • ½ knolselder
  • 3 wortelen
  • 1 ajuin
  • 4 aardappelen
  • 2 liter kippenbouillon
  • 2 dl room
  • 1 citroen
  • 2 eierdooiers
Bereiding
  1. Boter smelten, groenten schoonmaken en in stukken doen, 4 à 5 minuten laten fruiten.
  2. Kip toevoegen.
  3. Peper en zout en bouillon toevoegen tot de kip volledig onder staat.
  4. 45 minuten op het vuur laten sudderen.
  5. De kip uitnemen, in stukken doen, vel en karkas verwijderen.
  6. Twee eierdooiers en room klutsen en voorzichtig bij de soep gieten.
  7. Citroensap toevoegen.
  8. De stukken kip terug in de soep doen.
  9. Zéér warm serveren met Frans brood en witte wijn.