Maak de knolselderij schoon en snij hem in plakken van 1/2 cm dik.
Snij met een rond uitsteekvormpje (diameter 4 cm) 16 cirkels uit deze plakken.
Stoom deze knolselderijrondjes beetgaar.
Strooi wat meel in een diep bord en meng de tijm erdoor.
Klop in een tweede bord het ei los met een eetlepel water.
Meng in een derde bord paneermeel en gemalen kaas.
Haal de knolselderijrondjes eerst door het meel, vervolgens door het ei en dan door het paneermeel met kaas.
Verwarm de olijfolie in een pan ,zorg dat ze goed heet is, en bak de knolselderijplakjes in enkele tellen aan beide zijden goudbruin.
Een speelse twist op een klassieke groente: deze krokant gepaneerde knolselderij is hartig, kruidig en heerlijk verrassend. De zachte, aardse smaak van knolselder wordt omhuld door een goudbruin korstje van kaas en paneermeel.