Geroosterde aardperen met feta en dille
Aardperen komen helemaal tot hun recht wanneer je ze roostert. In dit gerecht krijgen ze een krokant jasje in de oven, een frisse toets van dille en een zoute tegenhanger van feta. Een eenvoudig maar bijzonder bijgerecht dat zowel doordeweeks als op een feesttafel past.

Boodschappenlijstje
- 500 g aardperen
- 1 el olijfolie
- 2 el boter
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 10 g dille, fijngehakt
- 75 g feta, verkruimeld
- peper en zout

Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardperen en borstel ze schoon. Je hoeft ze niet te schillen. Snij in plakjes van een halve centimeter.
- Doe de aardperen in een kom, samen met de olijfolie, peper en zout. Hussel goed door mekaar en verspreid op een met bakpapier belegde bakplaat. Zet 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Smelt de boter in een pannetje en voeg de geperste knoflook en fijngehakte dille toe. Giet over de geroosterde aardperen. Serveer met de feta erover gekruimeld.
recept door 15gram
foto door Ann Verhoeyen