Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Geroosterde maïs met zoete chiliboter

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 4 maïskolven, zonder blad en schoon geborsteld
  • 150 g boter
  • 0,5 el citroensap
  • 0,5 tl cayennepeper
  • 1 gedroogde ancho chile (zoete Mexicaanse chilipeper)
  • 0,5 el honing
  • 0,5 tl zout
instructions

Bereiding

  1. Kook de maïskolven in ruim ongezouten water in 15 minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken.
  2. Rooster de ancho chile 30 seconden boven een open vlam. Laat afkoelen, verwijder de zaadjes en snijd in stukjes.
  3. Maal de ancho chile in de keukenmachine, hij zal niet helemaal fijn worden. Voeg nu de boter, cayennepeper, citroensap, honing en zout toe en pulseer tot het een mooie, oranje boter is.
  4. Rooster de maïskolven op de BBQ of een grilplaat tot ze warm en goudbruin zijn.
  5. Doe er een flinke schep ancho chile boter op en strooi er wat grof zeezout over.
  6. Smakelijk!

Zoete, rokerige maïs van de grill met een pittig-boterige twist: deze geroosterde maïskolven met chiliboter zijn hét ultieme BBQ-side. Onweerstaanbaar lekker met die mix van honing, citroen en een vleug cayenne.

 

door Kayotickitchen