Geroosterde maïs met zoete chiliboter

Zoete, rokerige maïs van de grill met een pittig-boterige twist: deze geroosterde maïskolven met chiliboter zijn hét ultieme BBQ-side. Onweerstaanbaar lekker met die mix van honing, citroen en een vleug cayenne.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 4 maïskolven, zonder blad en schoon geborsteld
  • 150 g boter
  • 0,5 el citroensap
  • 0,5 tl cayennepeper
  • 1 gedroogde ancho chile (zoete Mexicaanse chilipeper)
  • 0,5 el honing
  • 0,5 tl zout
instructions

Bereiding

  1. Kook de maïskolven in ruim ongezouten water in 15 minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken.
  2. Rooster de ancho chile 30 seconden boven een open vlam. Laat afkoelen, verwijder de zaadjes en snijd in stukjes.
  3. Maal de ancho chile in de keukenmachine, hij zal niet helemaal fijn worden. Voeg nu de boter, cayennepeper, citroensap, honing en zout toe en pulseer tot het een mooie, oranje boter is.
  4. Rooster de maïskolven op de BBQ of een grilplaat tot ze warm en goudbruin zijn.
  5. Doe er een flinke schep ancho chile boter op en strooi er wat grof zeezout over.
  6. Smakelijk!

 

door Kayotickitchen