Gesmoorde rode kool met pasta

ingrediënten
  • 225 g ziti (korte macaroni)
  • scheutje olijfolie
  • 50 g boter
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el gehakte verse tijm
  • 450 g rode kool
  • 75 g sultana rozijnen
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • zout & peper
  • 175 g geraspte belegen cheddar
Bereiding
  1. Breng in een grote pan water aan de kook en voeg de ziti en een scheutje olijfolie toe.
  2. Kook in ongeveer 10 minuten, onder af en toe roeren, beetgaar.
  3. Laat de pasta uitlekken en zet hem apart.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Smelt de boter in een grote braadpan en fruit de ui, knoflook en tijm 3 minuten tot de ui glazig is.
  6. Voeg de rode kool, de rozijnen en de pijnboompitten toe en breng ze op smaak met zout en peper.
  7. Dek de pan af en laat alles 10 minuten zachtjes smoren onder af en toe roeren.
  8. Roer de ziti erdoor en schep het mengsel in een ovenschaal.
  9. Bestrooi het met geraspte kaas en bak het in 20 minuten goudbruin.
  10. Serveer onmiddellijk.

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

Lees hier onze privacyverklaring.

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOPAKKET

Tel. 09 386 98 79
biopakket@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagram facebook