

Gesmoorde rode kool met pasta
ingrediënten
- 225 g ziti (korte macaroni)
- scheutje olijfolie
- 50 g boter
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 el gehakte verse tijm
- 450 g rode kool
- 75 g sultana rozijnen
- 50 g geroosterde pijnboompitten
- zout & peper
- 175 g geraspte belegen cheddar
Bereiding
- Breng in een grote pan water aan de kook en voeg de ziti en een scheutje olijfolie toe.
- Kook in ongeveer 10 minuten, onder af en toe roeren, beetgaar.
- Laat de pasta uitlekken en zet hem apart.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Smelt de boter in een grote braadpan en fruit de ui, knoflook en tijm 3 minuten tot de ui glazig is.
- Voeg de rode kool, de rozijnen en de pijnboompitten toe en breng ze op smaak met zout en peper.
- Dek de pan af en laat alles 10 minuten zachtjes smoren onder af en toe roeren.
- Roer de ziti erdoor en schep het mengsel in een ovenschaal.
- Bestrooi het met geraspte kaas en bak het in 20 minuten goudbruin.
- Serveer onmiddellijk.