Gesmoorde rode kool met pasta

Warm, kleurrijk en hartig: deze pasta met gesmoorde rode kool is comfortfood op zijn best. De zoete rozijnen en knapperige pijnboompitten geven een verrassend accent, terwijl de gesmolten cheddar alles mooi samenbrengt. Perfect voor een gezellige herfstavond!

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 225 g ziti (korte macaroni)
  • scheutje olijfolie
  • 50 g boter
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el gehakte verse tijm
  • 450 g rode kool
  • 75 g sultana rozijnen
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • zout & peper
  • 175 g geraspte belegen cheddar
instructions

Bereiding

  1. Breng in een grote pan water aan de kook en voeg de ziti en een scheutje olijfolie toe.
  2. Kook in ongeveer 10 minuten, onder af en toe roeren, beetgaar.
  3. Laat de pasta uitlekken en zet hem apart.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Smelt de boter in een grote braadpan en fruit de ui, knoflook en tijm 3 minuten tot de ui glazig is.
  6. Voeg de rode kool, de rozijnen en de pijnboompitten toe en breng ze op smaak met zout en peper.
  7. Dek de pan af en laat alles 10 minuten zachtjes smoren onder af en toe roeren.
  8. Roer de ziti erdoor en schep het mengsel in een ovenschaal.
  9. Bestrooi het met geraspte kaas en bak het in 20 minuten goudbruin.
  10. Serveer onmiddellijk.