Hak de hazelnoten grof met een groot mes en rooster ze enkele minuten in een koekenpan zonder boter of olie, tot de stukjes noot goudbruin kleuren.
Doe de hazelnoten over op een bord, zodat ze in de warme pan niet alsnog verbranden.
Halveer de slakropjes in de lengte, verwijder eventueel lelijke blaadjes.
Smelt de boter in de pan en leg de kropjes er met de snijkant naar beneden in.
Bak ze 2 minuten, keer de kropjes om en strooi de geraspte sinaasappelschil erover.
Maal er wat peper boven en strooi ook wat zout over de sla.
Schenk het sinaasappelsap erbij.
Leg een deksel op de pan en stoof de slakropjes in ongeveer 5 minuten zachtjes gaar.
Strooi de hazelnoten over de gaar gestoofde kropjes little gem.
Lichte, zachte little gem met een warme toets van hazelnoten en een sprankje sinaasappel. snel gestoofd en vol van smaak, een eenvoudig bijgerecht dat toch net even bijzonder aanvoelt.