Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Gestoofde little gem met hazelnoten

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 25 g hazelnoten
  • 2 little gem
  • 1 eetlepel boter
  • 1 sinaasappel (rasp en sap ervan)
  • versgemalen zwarte peper
instructions

Bereiding

  • Hak de hazelnoten grof met een groot mes en rooster ze enkele minuten in een koekenpan zonder boter of olie, tot de stukjes noot goudbruin kleuren.
  • Doe de hazelnoten over op een bord, zodat ze in de warme pan niet alsnog verbranden.
  • Halveer de slakropjes in de lengte, verwijder eventueel lelijke blaadjes.
  • Smelt de boter in de pan en leg de kropjes er met de snijkant naar beneden in.
  • Bak ze 2 minuten, keer de kropjes om en strooi de geraspte sinaasappelschil erover.
  • Maal er wat peper boven en strooi ook wat zout over de sla.
  • Schenk het sinaasappelsap erbij.
  • Leg een deksel op de pan en stoof de slakropjes in ongeveer 5 minuten zachtjes gaar.
  • Strooi de hazelnoten over de gaar gestoofde kropjes little gem.

Lichte, zachte little gem met een warme toets van hazelnoten en een sprankje sinaasappel. snel gestoofd en vol van smaak, een eenvoudig bijgerecht dat toch net even bijzonder aanvoelt.

 

door Albert Heijn