

Gestoofde little gem met hazelnoten
ingrediënten
- 25 g hazelnoten
- 2 little gem
- 1 eetlepel boter
- 1 sinaasappel (rasp en sap ervan)
- versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Hak de hazelnoten grof met een groot mes en rooster ze enkele minuten in een koekenpan zonder boter of olie, tot de stukjes noot goudbruin kleuren.
- Doe de hazelnoten over op een bord, zodat ze in de warme pan niet alsnog verbranden.
- Halveer de slakropjes in de lengte, verwijder eventueel lelijke blaadjes.
- Smelt de boter in de pan en leg de kropjes er met de snijkant naar beneden in.
- Bak ze 2 minuten, keer de kropjes om en strooi de geraspte sinaasappelschil erover.
- Maal er wat peper boven en strooi ook wat zout over de sla.
- Schenk het sinaasappelsap erbij.
- Leg een deksel op de pan en stoof de slakropjes in ongeveer 5 minuten zachtjes gaar.
- Strooi de hazelnoten over de gaar gestoofde kropjes little gem.
door Albert Heijn