Gevulde courgette met raapjes

ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 1 glas rode wijn
  • 50 gram boter/olijfolie
  • 1 el gemalen piment of ½ el gemalen nootmuskaat
  • ¼ eetlepel kaneel
  • ¼ eetlepel gemalen kruidnagel
  • 1 eetlepel gemalen korianderzaad
  • 1 ui
  • 2 raapjes
  • 1 groene chili peper of een beetje gemalen cayennepeper
  • 1 limoen of ½ citroen
  • 50 g pittige kaas
Bereiding
  1. De ui pellen en in kleine stukjes snijden.
  2. De raap schillen en in blokjes van ca ½ cm snijden.
  3. De courgette in de lengte doormidden snijden.Het vruchtvlees uit de courgette schrapen.Het vruchtvlees verzamelen in een kom, en fijn prakken met een stamper.
  4. De chilipeper in kleine stukjes snijden.
  5. Het stuk kaas grof raspen.
  6. In een braadpan 50 g boter verwarmen. Bak de uien diepbruin en voeg dan de fijngesneden chilipeper toe. Na enkele minuten de stukjes raap toevoegen. Zonder vocht bakken. Blus af met een glas rode wijn van zodra de raapjes aan alle zijden zijn bruingebakken.Goed over de bodem roeren.Dit heet deglaceren.Als de wijn is verdampt laten we de pan afkoelen.
  7. Intussen het courgettevlees bereiden door er de limoen in uit te persen. Ook de gemalen piment en gemalen korianderzaad gaan erbij. Het geheel goed omroeren, zodat de limoen goed op de courgettepulp inwerkt. Voeg de gebakken raapjes toe. Opnieuw omroeren.
  8. Een ruime ovenschaal invetten met olijfolie. De holle courgettes vullen met het mengsel tot je een bergje hebt. Leg de gevulde courgettehelften in de ovenschaal. Nu kan de geraspte kaas er op. Nu nog een beetje olijfolie over de courgettehelften heen.
  9. De ovenschaal afdekken en in de oven schuiven (voorverwarmen op 175°C). Bak 30 à 40 minuten.
  10. Tijdens de laatste 10 minuten kan het deksel eraf zodat de kaas een mooi goudbruin korstje krijgt.