Gevulde kool rolletjes met risotto

ingrediënten
  • 500 g pastinaak
  • 500 g shiitake
  • 1 savooikool
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • tijm
  • rozemarijn
  • oregano
  • sesamolie
  • 250 g arborio rijst 
  • 125 g zuurkool
  • 250 ml sojaroom
  • 250 ml groentebouillon
  • 3 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
Bereiding
  1. Fruit de shiitake met de sjalotten, gepelde knoflook en kruiden in hete sesamolie.
  2. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schil, stoom en pureer de pastinaak, en meng met het champignonmengsel.
  4. Maak de koolbladeren voorzichtig los zodat ze in hun geheel blijven. Was ze en blancheer kort in kokend water, laat ze daarna schrikken in ijswater om het kookproces te stoppen.
  5. Draai een soeplepel van de champignon-pastinaak vulling in elk geblancheerd koolblad.
  6. Om de risotto te maken, brengen we de room, bouillon, knoflook en kruiden aan de kook. Dan 10 minuten laten stoven.
  7. Zet de sjalotten en de zuurkool wat aan in een pan met een straaltje olie. Doe daar de rijst bij. Giet er vervolgens de romige bouillon over en laat de risotto nog 15 minuten op het vuur staan.
  8. Serveer de gevulde koolbladeren op de risotto.

 

door EVAvzw
 

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Openingsuren juli en augustus:

Di t.e.m. Vr     10:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOPAKKET

Tel. 09 386 98 79
biopakket@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook