Gevulde kool rolletjes met tomaten
Deze gevulde koolrolletjes zijn een troostrijk gerecht vol smaak en kleur. Savooi, tomaat, kruiden, rozijnen en pijnboompitten combineren tot een hartige vulling die zachtjes gaart in de oven. Perfect voor een gezellige maaltijd waarbij je bord én hart verwarmd worden.

Boodschappenlijstje
- 1 savooi
- 400 g gehakt
- 30 g geroosterde pijnboompitten
- 1 kopje gekookte rijst
- 30 g rozijnen
- 2 teentjes look
- 2 sjalotjes
- 1 kl komijn
- 2 el peterselie
- 1 ei
- zout & peper
- 4 tomaten
- 2 blaadjes laurier
- enkele takjes tijm

Bereiding
- Blancheert de kool 10 minuten in licht gezouten water en spoel het af met koud water.
- Maak de bladeren los en snijd de dikke nerven er uit.
- Hak de kleine blaadjes van het midden grof.
- Vermeng alle overige ingrediënten.
- Schik 2 el van deze vulling op een blad kool en plooi dicht zoals bij een burrito.
- Schik de rolletjes in een ovenschotel en verdeel er de laurier en takjes tijm over.
- Verdeel de gehakte kool op de rolletjes en verdeel de gepelde en ontpitte tomaten er nog over.
- Giet een glas water in de schotel en gaar 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.