Gevulde pompoen

ingrediënten
  • 1 tak selderij, fijngehakt
  • water
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el fijngehakte dille
  • 100 g champignons in plakjes
  • 350 ml groentebouillon
  • 1 laurierblad
  • 1 sneetje bruin brood verkruimeld
  • 200 g cottage cheese
  • 100 g rijst
  • 100 g linzen
  • 1 pompoen
Bereiding
  1. Week de linzen een uur in water.
  2. Spoel ze goed af en laat ze uitlekken.
  3. Doe de linzen met de rijst, de groentebouillon en het laurierblad in een pan en breng aan de kook.
  4. Doe het deksel op de pan en laat 30 tot 35 minuten zachtjes doorkoken tot alle water geabsorbeerd is.
  5. Verwijder het laurierblad.
  6. Prik tijdens het koken van de linzen in de pompoen een aantal gaten met een vork.
  7. Bak de pompoen 25 minuten in een op 150°C voorverwarmde oven.
  8. Haal ze uit de oven, snij de bovenkant van de pompoen en haal de zaden eruit.
  9. Meng linzen, champignons, selderie, dille en cottage cheese en vul de pompoen daarmee.
  10. Meng broodkruim, Parmezaanse kaas en paprikapoeder en strooi dat over de pompoenen.
  11. Bak ze nog een keer 25 minuten in een op 150°C voorverwarmde oven.
  12. Serveer met een frisse groene salade of gestoomde groene groente.

 

door Vegatopia