Gevulde puntpaprika met ricotta, courgette en boerenkool

ingrediënten
  • 6 zoete puntpaprika's
  • 1 kleine courgette
  • 2 witte uien
  • 6 teentjes look
  • 2 stengels boerenkool
  • 10-tal blaadjes verse salie
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 3 takjes verse oregano
  • 3 takjes verse munt
  • verse krulpeterselie
  • 100 gram oude kaas of parmezaanse kaas
  • 2 potjes ricotta
  • 1 flesje tomatenpassata
  • peper
  • zout
  • olijfolie
Bereiding

recept

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Snij de hoedjes van de paprika en haal de pitjes er voorzichtig uit. Besprenkel met olijfolie en strooi er wat zout over. Zet 15 minuutjes in de warme oven.

  3. Maak de vulling. Snij 1 ui fijn en plet 4 teentjes look. Fruit ze in een wok of pan met olijfolie. Snij de courgette fijn en voeg deze toe. Zet een deksel op de wok en laat alles goed gaar worden. Hak munt, salie, rozemarijn en boerenkool fijn. Wanneer de courgette gaar is, doe je dit erbij. Haksel de kaas en voeg dit samen met de ricotta bij het mengsel. Roer goed om en kruid naar smaak.

  4. Maak de saus: Snij 1 ui fijn en plet 2 teentjes look. Fruit ze in olijfolie. Doe er een flesje lekkere tomatenpassata bij. Doe het laurierblad bij de saus, alsook de overige kruiden (fijngehakt). Eventueel een restantje rode wijn. Laat goed pruttelen.

  5. Bedek een ovenschaal met deze saus. Vul voorzichtig de paprika's met de vulling. Schik ze mooi in de schaal. Zet nog ca. 30 minuten in de oven. Werk af met nog wat gehakte kruiden erover en peper en zout.

Wij maakten er een schotel van gebakken rijst en bloemkool bij. Verrukkelijk!

door Sophie So Food