Gewokte kip met amandelen

ingrediënten
  • 3-4 el sojasaus
  • 3 el sherry
  • 1 el citroen- of limoensap
  • 1 tl honing
  • 1 volle tl geschilde, geraspte gemberwortel
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 4 kipfilets, schuin in reepjes
  • 60 g (blanke) amandelen
  • 2-3 el arachideolie
  • 100 g wortel, in dunne reepjes
  • 100 g peultjes, schuin doormidden gesneden
  • 3 lente-uitjes, in stukjes van 2 cm
  • 75 g taugé
  • 1-1,5 tl maïzena
Bereiding
  1. Meng in een kom soja, sherry, citroen- of limoensap, Honing, gember en knoflook en voeg ongeveer 2 eetlepels water toe. Schep de kip reepjes hierdoor en laat alles 15 minuten intrekken.
  2.  Rooster intussen de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze uitdampen op een vel keukenpapier.
  3. Neem de kip reepjes uit de marinade, laat uitlekken en bewaar het marineer vocht.
  4. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kip reepjes 2-3 minuten. Neem ze met een schuimspaan uit de wok.
  5. Voeg de reepjes wortel en halve peultjes toe en schep ongeveer 1 minuut om.
  6. Voeg de stukjes lente-ui en taugé toe en roerbak samen nogmaals 1 minuut.
  7. Voeg de stukjes kip en de amandelen toe.
  8. Schenk 4-6 eetlepels water bij het marineer vocht en los hierin de maïzena op. Schenk dit al omscheppend in de pan en laat nog even goed doorwarmen.
  9. Serveer met rijst of met mie.

 

door Food and Friends