

Gewokte kip met amandelen
ingrediënten
- 3-4 el sojasaus
- 3 el sherry
- 1 el citroen- of limoensap
- 1 tl honing
- 1 volle tl geschilde, geraspte gemberwortel
- 1 klein teentje knoflook, geperst
- 4 kipfilets, schuin in reepjes
- 60 g (blanke) amandelen
- 2-3 el arachideolie
- 100 g wortel, in dunne reepjes
- 100 g peultjes, schuin doormidden gesneden
- 3 lente-uitjes, in stukjes van 2 cm
- 75 g taugé
- 1-1,5 tl maïzena
Bereiding
- Meng in een kom soja, sherry, citroen- of limoensap, Honing, gember en knoflook en voeg ongeveer 2 eetlepels water toe. Schep de kip reepjes hierdoor en laat alles 15 minuten intrekken.
- Rooster intussen de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze uitdampen op een vel keukenpapier.
- Neem de kip reepjes uit de marinade, laat uitlekken en bewaar het marineer vocht.
- Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kip reepjes 2-3 minuten. Neem ze met een schuimspaan uit de wok.
- Voeg de reepjes wortel en halve peultjes toe en schep ongeveer 1 minuut om.
- Voeg de stukjes lente-ui en taugé toe en roerbak samen nogmaals 1 minuut.
- Voeg de stukjes kip en de amandelen toe.
- Schenk 4-6 eetlepels water bij het marineer vocht en los hierin de maïzena op. Schenk dit al omscheppend in de pan en laat nog even goed doorwarmen.
- Serveer met rijst of met mie.
door Food and Friends