Glutenvrije aardbeientaart

ingrediënten
  • 500 gr aardbeien
  • 100 gram kokosmeel
  • 100 gram havermeel
  • 100 gr boekweitmeel
  • 100 gram suiker
  • 75 gram boter
  • 1 ei
  • snuifje vanillepoeder of extract
  • 350 ml (noten)melk
  • 1 pakje vanillepuddingpoeder
  • eventueel extra bindmiddel (type maizena)
  • eetbare bloemen (viooltjes, vlierbloesem, komkommerkruid, klaverzuringbloemen, ...)
  • enkele blaadjes (aardbeien)munt

 

Hulpmiddel: droge bakbonen of kikkererwten.

Bereiding

taart

  1. Meng de meelsoorten met de suiker, de boter, wat vanillepoeder of extract en het ei. Doe dit met de hand en kneed tot je een mooie bol kan vormen. Zet het deeg een half uurtje in de frigo.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Maak ondertussen de pudding: verwarm 350 ml melk met 2 eetlepels suiker. Meng in een potje het vanillepuddingpoeder met een scheutje melk. Wanneer de melk kookt, giet je dit mengsel erbij. Roer goed. Je moet een iets dikkere substantie krijgen dan bij gewone pudding. Is dit niet het geval, kan je er nog een extra lepeltje bindmiddel (bv. maïzena) aan toevoegen. Laat de pudding volledig afkoelen.
  4. Druk het deeg plat in een bakvorm met bakpapier. Leg hierop nog een vel bakpapier en daarop een laagje gedroogde kikkererwten of bakbonen. Zet dit zo in de oven, tot de randen mooi goudbruin zijn. Haal daarna het bakvel met de kikkererwten eraf. De kikkererwten kan je bewaren voor een volgende bakbeurt. Zet nog eens ca. 5 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  5. Stort daarna de pudding op de bodem. Versier de taart wanneer hij helemaal is afgekoeld met vers gesneden aardbeien, munt en bloemen.

 

Smakelijk!

door Sophie So Food