Gratin van aardappel en schorseneren met roquefort

ingrediënten
  • 1,5 kg aardappelen
  • 700 g schorseneren
  • 1 (flinke of 2 kleinere) rode ui(en)
  • 120 g roquefort
  • 4 el zure room
  • 250 g gerookte ham
  • 2 el olijfolie
  • peper & zout
Bereiding
  1. Schil de aardappelen.
  2. Maak de schorseneren schoon en snij ze in stukjes van maximum 2 cm lang.
  3. Kook de aardappelen gaar en stoom de schorseneren beetgaar.
  4. Snij de ui in dunne schijven, verwarm de olie en laat de ui fruiten.
  5. Snij de ham in reepjes en de gekookte aardappelen in kwartjes.
  6. Meng in een ondiepe ovenschotel ui, schorseneren, aardappelen en ham.
  7. Bestrooi met peper en een weinig zout.
  8. Schep de zure room over de schotel en brokkel er vervolgens de kaas over.
  9. Plaats in een voorverwarmde oven 200° gedurende 15 minuten tot alles een goudbruin kleurtje krijgt.