

Gratin van aardappel en schorseneren met roquefort
ingrediënten
- 1,5 kg aardappelen
- 700 g schorseneren
- 1 (flinke of 2 kleinere) rode ui(en)
- 120 g roquefort
- 4 el zure room
- 250 g gerookte ham
- 2 el olijfolie
- peper & zout
Bereiding
- Schil de aardappelen.
- Maak de schorseneren schoon en snij ze in stukjes van maximum 2 cm lang.
- Kook de aardappelen gaar en stoom de schorseneren beetgaar.
- Snij de ui in dunne schijven, verwarm de olie en laat de ui fruiten.
- Snij de ham in reepjes en de gekookte aardappelen in kwartjes.
- Meng in een ondiepe ovenschotel ui, schorseneren, aardappelen en ham.
- Bestrooi met peper en een weinig zout.
- Schep de zure room over de schotel en brokkel er vervolgens de kaas over.
- Plaats in een voorverwarmde oven 200° gedurende 15 minuten tot alles een goudbruin kleurtje krijgt.