Gratin van aardappelen en raapjes met cheddar

ingrediënten
  • 500 g geschilde aardappelen
  • 2 flinke rapen
  • 1 el boter
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl melk
  • 1 ½ dl verse room
  • 100 g cheddar
  • peper & zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de aardappelen en de raapjes en snij ze in dunne plakjes.
  3. Doe de aardappel en rapen schijfjes in een kom, kruid ze met peper en zout en meng ze.
  4. Vet een ovenschaal in met boter en wrijf in met het lookteentje.
  5. Doe er het aardappel - raapmengsel in.
  6. Rasp de kaas.
  7. Doe de helft van de geraspte kaas bij de room en klop los met de melk.
  8. Giet dit mengsel over de groenten.
  9. Strooi er de resterende kaas over en zet de schaal een 40-tal minuten in de voorverwarmde oven.

 

door Tournedos 
 

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOBOX

Tel. 09 386 98 79
biobox@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook