Griekse aubergineschotel
Deze Griekse aubergineschotel brengt meteen de mediterrane zon in je keuken. Met laagjes zachte aubergine, sappige tomaat, hartige olijven en kruimelige feta krijg je een heerlijk geurend ovengerecht dat simpel te maken is én veel smaak heeft.

Boodschappenlijstje
- 2 aubergines
- 3 tomaten
- 2 tot 3 el olijven
- 2 uien
- 150 g feta
- 2 el olijfolie
- 1 el verse gehakte basilicum
- 1 kl oregano
- 1 kl Provençaalse kruiden
- peper & zout

Bereiding
- Snij de uien in dunne ringen.
- Snij de aubergine in plakjes van 1 cm en stoom of blancheer ze (ongeveer 5 minuten).
- Ontvel de tomaten en snij ze in plakjes.
- Olie een ovenschaal in.
- Leg afwisselend en dakpansgewijs een plakje tomaat en een plakje aubergine in de schaal.
- Strooi er ui ringen, olijven en stukjes feta over, bestrooi ruim met kruiden.
- Plaats 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Door Velt
