Griekse couscoussalade met gebakken aubergine

ingrediënten
  • 150 gr volkoren couscous
  • 220 ml water
  • 1 aubergine
  • peper en zout - naar smaak
  • 4 el rijstolie
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl ras el hanout
  • 1 kleine krop sla
  • 1/2 komkommer
  • 100 gr kerstomaatjes
  • 1/2 rode ui
  • 100 gr feta kaas
  • 75 gr dadels
  • 5 gr koriander
Bereiding
  1. Breng 220 ml water aan de kook in de waterkoker
  2. Doe de couscous in een ruime kom, giet het kokende water erbij en zet an de kant
  3. Verwijder de steel van de aubergine en snijd het vruchtvlees in blokjes
  4. Bak de aubergine in een pan op matig vuur goudbruin in de rijstolie, voeg tijdens het bakken wat peper en zout toe
  5. Schenk de olijfolie bij de couscous en voeg ook de ras el hanout toe, schep door elkaar
  6. Voeg de aubergine toe
  7. Was en snij de sla in fijne reepjes.
  8. Snijd de komkommer in blokjes en snijd de kerstomaten in vieren, voeg deze toe aan de couscous
  9. Snijd de rode ui in ringen en de dadels in plakjes, voeg toe
  10. Maak een bedje van de groene sla, schep er je couscousmengsel bovenop. Brokkel de feta boven de salade, hak de koriander grof en garneer hier de salade mee

 

door Voedzaam en snel.nl