Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Griekse couscoussalade met gegrilde courgette

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 200 gr couscous
  • 200 ml (kippen)bouillon
  • 1 courgette
  • 250 gr cherry tomaatjes
  • 1 rode ui
  • 75 gr rucola
  • 100 gr zwarte olijven
  • 100 gr feta
  • 40 gr pijnboompitten
  • Sap van een halve citroen
  • Paar takjes verse munt
  • Paar takjes verse peterselie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Peper en zout
  • Knoflookolie (olijfolie gemengd met gehakt teentje knoflook)
instructions

Bereiding

  1. Doe de couscous in een kom en schenk hier de hete bouillon op. Dek de schaal af met een bord en laat het 10 minuten staan. Roer de couscous los met een vork. Breng het op smaak met het sap van een halve citroen, de gehakte munt en peterselie en wat peper en zout en eventueel een scheutje olijfolie.
  2. Breng de knoflookolie op smaak met de gedroogde oregano en wat peper en zout. Snijd de courgette met een kaasschaaf in linten. Bestrijk deze met de knoflookolie en grill deze goudbruin in een grillpan.
  3. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en halveer de tomaatjes. Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan. Meng dit samen met de rucola en olijven door de couscous. Verdeel dit over een mooie schaal.
  4. Leg de gegrilde courgette bovenop de Griekse couscoussalade en verkruimel de feta erover heen.
  5. Serveer meteen of bewaar tot gebruik in de koelkast.

Zin in een frisse, zomerse salade boordevol smaak en kleur? Deze Griekse couscoussalade met gegrilde courgette combineert zacht geroosterde groenten, zoute feta, knapperige pijnboompitjes en aromatische kruiden tot een perfect licht gerecht.

 

door Pauline's keuken