Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Griekse gehaktballetjes met komkommer-yoghurtdip

Griekse gehaktballetjes met komkommer-yoghurtdip

ingredients

Boodschappenlijstje

  • olijfolie
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 teentje look, geperst
  • 1 ei
  • 400 g gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 1 el oregano
  • zeste van 1 biologische citroen
  • 200 g feta, verkruimeld
  • zwarte peper van de molen
  • 1/2 komkommer, geschild en zaadlijsten verwijderd
  • zout
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1/2 bosje dille, fijngehakt
instructions

Bereiding

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op laag vuur.
  2. Fruit er de sjalot en look in aan tot glazig.
  3. Zet het vuur uit en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Rasp de komkommer grof.
  5. Doe in een zeef, strooi er wat zout over en laat uitlekken.
  6. Klop het ei los.
  7. Meng er gehakt, paneermeel, oregano, citroen zeste en het afgekoelde ui-lookmengsel onder.
  8. Roer er voorzichtig de verkruimelde feta door.
  9. Kruid royaal bij met zwarte peper van de molen.
  10. Rol er balletjes ter grootte van een pingpongbal van.
  11. Wrijf de pan schoon met keukenrol.
  12. Verhit er een scheutje olijfolie in op middelhoog vuur.
  13. Bak er de balletjes aan alle kanten goudbruin in aan tot ze gaar zijn.
  14. Meng voor de yoghurt dip de Griekse yoghurt met de uitgelekte komkommer en dille.
  15. Proef en kruid bij met peper en zout.
  16. Serveer de Griekse gehaktballetjes met yoghurt dip.

Kleine gehaktballetjes boordevol feta en frisse citroen, goudbruin gebakken en perfect smeuïg vanbinnen. Kekker met de koele, kruidige yoghurtdip erbij.

 

Voor de yoghurtdip

 

door Een lepeltje lekkers