Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Griekse spanakopita met spinazie

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 500g spinazie (gehakt)
  • 2 grote of 3 kleine prei, in ringen gesneden
  • 2 + 3 eetlepels olijfolie
  • lenteui, is bosje, in ringen gesneden
  • 200 gram feta
  • handje verse dille
  • 6 vellen of 150 gram filodeeg
instructions

Bereiding

  1. Doe de spinazie in een vergiet. Giet er kokend water over. Laat het uitlekken en afkoelen. Doet het in een schone theedoek of tussen keukenpapier en verwijder zo veel mogelijk vocht.
  2. Bak, terwijl de spinazie afkoelt, de preiringen en bosuitjes in 2 eetlepels olijfolie zacht. Voeg een snufje zout toe. Laat afkoelen. Voeg de spinazie en dille toe en meng het goed.
  3. Verwarm de oven op 190 C of 170 C hete lucht. Vet een bakblik in van 20x20cm. Bestrijk vier vellen filodeeg in met olijfolie en bekleed het bakblik ermee. Laat het deeg wat over de rand hangen. Doe de vulling erin en snijd de andere 2 vellen door midden, bestrijk ze met olie en leg ze op de vulling. Vouw de overhangende stukken deeg erover. Snij een kruis in de bovenkant maar snij niet helemaal door, alleen de bovenkant.
  4. Bak de pastei 30-35 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is.

Frisse groene spinazie, zachte prei en een flinke portie feta: deze Griekse spanakopita brengt de zonnige smaken van de Middellandse Zee op je bord. Het krokante filodeeg omsluit een romige vulling, perfect als lunch, brunch of lichte avondmaaltijd.

 

door Rubriek.nl