Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Groen-gele salade met mozarella en walnoten

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 venkel
  • 1 courgette
  • 2 tl olijfolie
  • 500 g prinsessenboontjes
  • 1 Romeins slahart (of een andere slasoort die je lekker vindt)
  • 1 duimdik bosje bieslook
  • 1 bol mozzarella bufala con ricotta
  • 1 niet al te rijpe nectarine (of perzik)
  • een grote handvol walnoten (zo’n 30 à 40 g)
  • versgemalen zwarte peper en grof zeezout, naar smaak
  •  
  • 2 tl walnootolie (of goede olijfolie)
  • 1 tl appelciderazijn
  • 1 tl graantjesmosterd (of ½ tl sterke mosterd, zoals Dijon)
  • ¼ tl ahornsiroop (of honing)
  • versgemalen zwarte peper en grof zeezout, naar smaak
instructions

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de donkergroene stelen van de venkel, alsook de wortelaanzet en de buitenste rok (die is namelijk erg taai en draderig). Snijd de venkelknol vervolgens in dunne plakken. (De kern verwijderen hoeft dus niet.) Verwijder de steelaanzet van de courgette en snijd in schijfjes van zo’n halve centimeter dik. Besprenkel de venkel en courgette met de olijfolie en kruid met versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Wrijf de groenten in met de olie met behulp van je handen, verspreid de groenten over een bakplaat en plaats 25 minuten in de oven. Laat even afkoelen.
  2. Breng intussen water aan de kook. Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar in 5 à 6 minuten (dat hangt wat af van de dikte van de boontjes). Giet af en spoel met koud water. Laat goed uitlekken.
  3. Maak de slabladeren los, spoel en droog ze grondig. Hak de bieslook fijn. Klop alle ingrediënten voor de vinaigrette los en schep de sla en boontjes om met de helft van de vinaigrette en de helft van de bieslook. Snijd de nectarine in dunne partjes en hak de walnoten grof. Zet beide nog even opzij.
  4. Schep de courgette en venkel bij de sla en verdeel de groenten over een mooie schaal. Verspreid de schijfjes nectarine over de groenten en strooi er de walnoten overheen. Snijd de mozzarella con ricotta in twee en leg beide helften bovenop de groenten. Werk af met de overgebleven vinaigrette en bieslook.

Een salade die lekker fris, licht én nét een beetje luxe aanvoelt. venkel en courgette uit de oven, knapperige prinsessenboontjes, zoete nectarine en romige mozzarella, afgewerkt met walnoten en een vinaigrette die alles helemaal bij elkaar brengt.

voor de vinaigrette:

 

door Karola's kitchen