Groene lentecouscous

ingrediënten
  • 1 broccoli
  • 1 koolrabi
  • 1 bussel jonge bladgroente
  • 1 rode ui
  • 1/2 bussel peterselie
  • 1 appel
  • 1 citroen
  • 100 gr amandelen
  • couscous
  • olijfolie, zout en peper
  • fetakaas
  • 1 el komijn
  • optioneel: olijven, bieslook, daslook, eetbare bloemen
Bereiding
  1. Snij de broccoli in roosjes en de koolrabi in kleine blokjes. Kook beiden (afzonderlijk) in lichtgezouten water beetgaar.
  2. Kook de couscous volgens de voorschriften op de verpakking.
  3. Snij ondertussen de ui en appel in blokjes. Hak de postelein en peterselie grof. Hak ook eventueel de optionele kruiden fijn en de olijven in ringetjes.
  4. Hak de amandelen en bak ze met wat olijfolie en zout in een pan. Doe er een lepel zoetstof (honing of ahornsiroop) bij en bak tot de nootjes gekarameliseerd zijn.
  5. Doe alle groenten, de gekarameliseerde amandelen en de couscous in een kom met het sap van een halve citroen, olijfolie, 1 el komijn, peper en zout.
  6. Brokkel de feta erover. Meng voorzichtig met je handen. Werk eventueel af met eetbare bloemen.
  7. Serveer bv. met een lekker yoghurtsausje en falafel.

 

Smakelijk!

door Sophie So Food