Groene shakshuka met spinazie

Een lichte, groene variant op de klassieke shakshuka: geslonken spinazie met romige room, zacht gestolde eitjes en een beetje pit van komijn en chili.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 3 st lente ui
  • 400 gr spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml kookroom ((of haverroom))
  • 3 eieren
  • 50 gr feta
  • Handje peterselie
  • 1 tl komijn
  • 0,5 tl chilipeper
  • Zout
  • Olijfolie
instructions

Bereiding

  1. Snijd de lente ui in ringen en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een koekenpan in wat olijfolie.
  2. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en ga door totdat het geslonken is. Breng de spinazie op smaak met komijn, chilipeper en zout.
  3. Voeg de (haver)room toe en roer om. Maak nu 3 kuiltjes in de spinazie. Breek in ieder kuiltje een eitje. Zet de deksel op de pan en laat de eitjes in ongeveer 5 minuten stollen. Het is het lekkerste als het eiwit net gestold is en de dooier nog lopend is.
  4. Garneer de groene shakshuka met feta en wat gehakte peterselie. Serveer met pitabrood.

 

door Uit Pauline's kitchen